Albit

Efectul AntiStres - ALBIT® Elimină stresul provocat de pesticide

În fiecare an randamentul culturilor dumneavoastră este diminuat de către stresul provocat de pesticide., Marea majoritate a pesticidelor chimice sunt substanţe toxice, de aceea, deseori, pe lângă funcţia sa principală (protejarea plantelor împotriva bolilor, dăunătorilor şi buruienilor), au un efect stresant asupra culturii de bază, pe care trebuie s-o protejeze. Efectul de stres se poate manifesta sub formă de încetinire a creşterii şi diverse procese metabolice, reducerea germinării, apariţia petelor, arsurilor, sucirea frunzelor, creşterea sensibilităţii la boli şi alte simptoame, iar, în final, se reflectă în pierderea semnificativă a recoltei – pana la 30-40%.

Albit poate fi folosit independent ca stimulator de creştere şi ca fungicid, dar cea mai mare importanţă economică o are atunci cand este utilizat în asociere cu pesticidele chimice. Conform materialul experimental vast ale testelor multianuale în câmp, efectul antistres al ALBIT la utilizarea cu pesticidele chimice ajunge până la 93%, adică ALBIT este capabil sa prevină pierderile recoltei.Toate testările în câmp, efectuate pe parcursul a 10 ani, demonstrează că utilizarea ALBIT în asociere cu pesticidele chimice asigură in medie o creştere a productivităţii la hectar:

cu erbicide +16,6%
cu insecticide +16,1%
cu fungicide +12,0%

tabel-antistres

Efectul AntiStres al Albit
- folosit împreună cu erbicide -
(spor de producție - Albit + erbicid / erbicid pur)

Cultură
Efectul Albit
hectar
%
Porumb
19.3
In
11.0
Ceapă
18.0
Floarea Soarelui
27.9
Mei
41.0
Grâu de toamna
16.0
Grâu de primavara
11.0
Canola
5.0
Sfeclă de zahăr
16.2
Usturoi de toamnă
18.0
Usturoi de primavară
11.8
utilizare-cu-fungicide
antistres-2
antistres-3

ALBIT este compatibil cu pesticidele chimice (erbicide, insecticide şi fungicide) şi cu îngrăşăminte (inclusiv cu nutriţiile foliare si nutriţiile suplimentare extraradiculare ale plantelor), datorita faptului că ALBIT nu conţine microorganisme vii (asupra cărora acţionează nefast pesticidele chimice), ci substanţe pure active, eliminate din bacterii. ALBIT se deosebeşte prin mecanismele sale unice de actiune, prin proprietăţile sale constante, si prin pH-ul neutru, ce contribuie, de asemenea, la reproductivitatea înaltă a acţiunii AntiStres.

Este recomandata utilizarea Albit odata cu aplicarea erbicidului, pentru a creste eficienta biologica a acestuia si pentru reducerea efectului stresant. Conform testelor mutianuale pe culturile de cereale, floarea soarelui, sfecla de zahar, soia, etc, Albit a reusit sa imbunatateasca productivitatea in medie cu 16,6% fata de campurile tratate doar cu erbicid.

Aplicarea erbicidelor creste sensibilitatea pantelor la infecţiile aerogene, iar utilizarea acestora impreuna cu ALBIT neutralizează acest efect si intareste sistemul imunitar al plantelor, înlăturând, astfel, necesitatea tratamentelor ulterioare cu fungicide. De asemenea, in cazul unui supradozaj cu erbicid, se poate aplica Albit in primele 5 zile de la aplicarea erbicidului.

Este recomandată utilizarea ALBIT impreuna cu insecticide împotriva: muştelor miniere, afidelor, gărgăriţei florilor, gândacului de Colorado si altor dăunători. Datorită efectului sau antidot, utilizarea Albit impreuna cu insecticide creste productivitatea plantelor in medie cu 8-32%. În anumite cazuri, în special pentru rapita, sporul de productie este chiar mai mare - până la 93%. In experimentele, efectuate pe grâu, conţinutul de gluten la adăugarea ALBIT la insecticide a crescut cu cel puţin 1,2%.

ALBIT este de asemenea efficient si impreuna cu ingrasaminte extraradiculare pe baza de azot (uree, azotat de amoniu, etc), şi impreuna cu îngrăşăminte complexe cu microelemente.

Testele Departamentului Agrochimic din MSU au demonstrat că, datorită creșterii coeficientului de absorbție a NPK din sol și îngrășăminte sub influența Albit, ratele de aplicare a îngrășămintelor minerale ar putea fi scăzute cu 10-30%.

Se recomanda utilizarea Albit impreuna cu fungicide atat la tratamentul semintelor, cat si la tratamentele in vegetatie:

• În primul rând, utilizat impreuna cu fungicidele ALBIT are efect antidot. De exemplu, adăugarea ALBIT impreuna cu fungicide pe bază de azoli, creşte semnificativ germinarea şi energia creşterii seminţelor, anuland efectul de stres al preparatului.

• În al doilea rând, ALBIT actioneaza ca un fungicid sistemic. Efectul protector în combaterea bolilor se obţine prin imunizarea plantelor. Atunci cand se adauga ALBIT la tratamenetele cu fungicide chimice cu efect direct de extirpare se observă fenomenul de sinergie (efectul de consolidare reciprocă). De exemplu, de multe ori fungicidele chimice protejează plantele pentru o anumita perioada de timp (de regulă, o lună), dar la expirarea acestei perioade le lasa mai vulnerabile la o nouă infectare datorită slăbirii sistemului imunitar al plantelor. Adăugarea ALBIT la tratamentele cu fungicide permite restabilirea şi consolidarea sistemul imunitar al plantelor, prelungind perioada efectului protector. Datorită acţiunii sale imunizante si în funcţie de contextul infecţios, ALBIT este în măsură, să înlocuiască parţial sau complet fungicidele chimice. În numeroasele teste în câmp cu fungicide s-a demonstrat că utilizarea ALBIT cu o normă de consum a fungicidelor redusă cu 50%, de regulă, asigură acelaşi efect protector ca şi dozele complete de fungicide.

Este necesar să subliniem că utilizarea Albit în amestecuri cu pesticide chimice este posibilă în conformitate cu regulile și recomandările aprobate pentru aceste substanțe chimice.