Albit

Ce este ALBIT®?

Albit ® - un agent de protecție și stimulare care influențează pozitiv toate funcțiile vieții plantelor, precum și microbiocenoza solului contribuind la o imunitate puternică, un metabolism echilibrat și o nutriție eficientă.

Utilizat în peste 60 de tipuri de culturi, Albit ® este un biostimulator cu proprietăți antistres, fungicid si stimulare folosit atat la tratarea semintelor/rasadurilor dar si ca tratament foliar in vegetatie

Albit ® are la bază mecanisme naturale, conține PHB - acid polibeta hidroxibutiric sintetizat de bacteriile benefice din sol, Bacillus megaterium și Pseudomonas aureofaciens. În compoziția sa se regăsesc și un set de substanțe care potențează și amplifică efectul PHB: MgO, SO24, K2O, P2O5, N. Albit sporește conținutul de acid ascorbic și clorofilă și reduce cantitatea de nitrați.

Beneficiile utilizării Albit ®

Stimulare


 • Reglează flora microbiană
 • Îmbunătățește germinația (în cazul semințelor) – ajută la răsărire rapidă și uniformă
 • Ajută dezvoltarea sistemului radicular
 • Îmbunătățește absorbția nutrienților minerali
 • Stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor și ajută la creșterea cantității și calității culturilor
 • Îmbunătățește randamentul plantelor

Protecție


 • Protejează plantele împotriva efectului stresant al pesticidelor
 • Crește rezistența plantelor la secetă, băltiri și temperaturi extreme
 • Protejează împotriva unei game largi de boli și dăunători și amplifică efectul tratamentelor clasice cu fungicide
 • Rezistență crescută a plantelor pe perioada iernii

Cum funcționează ALBIT®?

Prin mecanismele sale Albit ® declanșează creșterea nivelului enzimelor antioxidante și determină creșterea conținutului de acid ascorbic și clorofilă (creștere până la 100% fata de control).

Având în vedere că orice stres asupra plantelor determină acumularea de specii reactive de oxigen si deteriorarea de clorofilă, plantele tratate în prealabil cu Albit ® posedă o rezistență mult mai mare la stres.

În condiții de teren, Albit ® a îmbunătățit rezistența la stres în special la secetă, arșiță, îngheț, tratament cu pesticide, boli, dăunatori, contaminarea chimică a solurilor, salinitatea solului etc.

Acţionând la nivel biochimic şi celular Albit ® stimuleză creșterea și dezvoltarea plantelor și îmbunătățește:

 • caracteristicile biometrice ale creşterii vegetative (germinarea, creşterea sistemului radicular, înfrăţirea, timpul necesar pentru fazele fenologice, etc.) şi
 • caracteristicile structurii culturilor: (crește numărul de boabe în spic, masa la 1000 de boabe, aspectul comercial al cartofilor, masa şi dimensiunea calatidiului florii soarelui, cantitatea de gluten în boabele de grâu, creșterea cantității de zahăr în sfecla de zahăr și vița de vie, conţinutul de vitamine din legume,etc.)

Albit ® a ajutat la stabilirea recordului mondial la cultura de rapita – 6,86 T/ha in Estonia, 2015.

Albit ® are și efect indirect asupra plantelor prin intermediul comunității microbiene din rizosferă (zona solului din jurul rădăcinilor plantei). Atunci când semințele sunt tratate cu Albit ®, PHB acționează la nivelul receptorilor din plante, dar ajunge în cantitate considerabilă și în rizosferă și duce la modificarea comunității microbiene. Ca urmare, ciupercile patogene ca Fusarium sunt suprimate, iar în contrast proliferează ciuperci benefice genurilor Сladosporium, Trichoderma și Gliocladium (creștere de până la 600% față de control). Deși Albit ® în sine nu conține microorganisme vii, datorită activității sale de reglementare a microorganismelor indigene, numărul bacteriilor fixatoare de azot crește, iar fixarea azotului, solubilizarea fosfatului și furnizarea plantei cu elemente nutritive sunt îmbunătățite. Absorbția elementelor nutritive din sol și a îngrășămintelor în plante crește cu:

După cum au arătat rezultatele testelor în câmp, capacitatea Albit ® de a asigura o productivitate înaltă a plantelor în condiţii de secetă nu este condiţionată doar de inducţia mecanismelor biochimice de rezistenţă la secetă (rezistenţă termică, capacitatea de reţinere a apei), dar şi de capacitatea preparatului de a forma UN SISTEM RADICULAR MAI PUTERNIC. Sub acţiunea Albit ® are loc întărirea formării rădăcinii, formarea rădăcinilor secundare suplimentare, facilitand absorbtia elementelor nutritive din sol si crescând rezistenţa plantelor la secetă.

cum-functioneaza-2
cum-functioneaza-3