Antidot pentru stres abiotic – ALBIT®

Efectul Antidot - ALBIT® Crește rezistența plantelor in fata conditiilor meteorologice nefavorabile


Condițiile meteorologice sunt principalii factori care influențează randamentul culturilor agricole - prin urmare, este esențial să influentam pozitiv toleranța la stres a plantelor, nevoia lor de apă sau umezeala excesivă și rezistența la temperaturi extreme. În acest sens cercetătorii ruși au creat un produs inovativ, care este în măsură să rezolve aceste probleme.

Seceta este un fenomen complex, care de obicei este format din doi factori - lipsa precipitațiilor și prezența temperaturilor ridicate.

În ceea ce privește seceta, efectul Antidot al produsului Albit se atinge prin îmbunătățirea unor factori determinanți:

  • Crește capacitatea plantei de reţinere a apei + 4-28%
  • Crește conţinutul de apă în Frunze +7-10%
  • Scade intensitatea transpirării - 31-66%
  • Crește rezistența plantei la caldură + 18-60%
Albit sporeşte imunitatea în cazul deficienţei de umiditate şi a stresului termic între 10% - 60%.

Procesele fitoimunităţii se află în strânsă concordanţă cu activitatea fitoregulatorilor, astfel Albit acţionează prin reglarea activităţii auxinelor. De asemeni, un rol în creşterea rezistenţei la stresul abiotic îl poate avea majorarea conţinutului principalilor pigmenţi fotosintetici - clorofilele și carotenoizii, creşterea intensităţii fotosintezei, sinteza ridicată a antioxidanţilor în celule, ceea ce asigură recuperarea rapidă a plantelor în urma acţiunii stresului.

Albit declanşează un mecanism important în rezistenţa la stresul abiotic prin creşterea conţinutul de acid ascorbic din frunzele plantelor de floarea-soarelui cu până la la 40%. Acidul ascorbic (vitamina C) reprezintă un atenuator al radicalilor liberi și al formelor active de oxigen într-un organism în creştere. Concentraţiile mari de vitamina C pot spori rezistenţa plantelor la diverse stresuri.

După cum au arătat rezultatele testelor în câmp, capacitatea ALBIT de a asigura o productivitate ridicată a plantelor în condiţii de stres este condiţionată nu doar de inducţia mecanismelor biochimice de rezistenţă (rezistenţă termică, capacitatea de reţinere a apei), dar şi de capacitatea preparatului de a forma UN SISTEM RADICULAR MAI PUTERNIC. Sub acţiunea ALBIT are loc întărirea formării rădăcinii, formarea rădăcinilor secundare suplimentare, crescând, astfel, rezistenţa plantelor la stresul abiotic.

Datorită capacităţii de inducere a rezistenţei la seceta a plantelor, efectul relativ al ALBIT (creşterea procentuală a productivităţii), în condiţii de secetă este chiar mai mare, decât în condiţii normale.

ALBIT creşte rezistenţa plantelor nu numai la secetă şi temperaturi ridicate, dar şi la alte stresuri (variaţii de temperatură, îngheţuri, umezeală excesivă, stres chimic la utilizarea pesticidelor etc.)

Capacitatea ALBIT de a mări rezistenţa la stresul abiotic a fost confirmată în mod repetat în practică la diferite culturi agricole (cereale, sfecla de zahăr, leguminoase, floarea soarelui, legume,etc).

Această proprietate permite acestui produs să asigure o creştere semnificativă a productivităţii chiar şi în condiţii de stres hidric şi temperaturi ridicate, atunci când acţiunea multor preparate chimice şi biologice se neutralizează