Efectul AntiSecetă - ALBIT® Crește rezistența la secetă

Cele mai mari probleme pe care le întampină agricultorii din România sunt seceta și temperaturile extreme. Se estimează că seceta şi deşertificarea pe scară globală duc la pierderi de 42 de miliarde de dolari anual. In România in fiecare an sute de mii de hectare de teren arabil sunt afectate de secetă însumând pagube de sute de milioane de euro pentru agricultori și statul Român.

Condițiile meteorologice sunt principalii factori care influențează randamentul culturilor agricole - prin urmare, este esențial să influentam pozitiv toleranța la secetă a plantelor, nevoia lor de apă și rezistența la temperaturi extreme. În acest sens cercetătorii ruși au creat un produs inovativ, care este în măsură să rezolve aceste probleme. În prezent, ALBIT este unicul fertilizator, recomandat oficial pentru îmbunătăţirea rezistenţei la secetă a culturilor de câmp.

Seceta este un fenomen complex, care de obicei este format din doi factori - lipsa precipitațiilor și prezența temperaturilor ridicate.


Efectul AntiSecetă al produsului Albit se atinge prin îmbunătățirea unor factori determinanți pentru rezistența plantelor la secetă:

  • Crește capacitatea plantei de reţinere a apei + 4-28%
  • Crește conţinutul de apă în Frunze +7-10%
  • Scade intensitatea transpirării - 31-66%
  • Crește rezistența plantei la caldură + 18-60%

Albit sporeşte imunitatea în cazul deficienţei de umiditate şi a stresului termic cu 10% până la 60%. Efectul rezistenţei la secetă se realizează prin sensibilizarea plantelor împotriva stresului osmotic și de temperatură la seceta fizilogică a solului și cea atmosferică. S-a demonstrat că procesele fitoimunităţii se află în strânsă concordanţă cu activitatea fitoregulatorilor, astfel Albit acţionează prin reglarea activităţii auxinelor. De asemeni, un rol în creşterea rezistenţei la secetă îl poate avea majorarea conţinutului principalilor pigmenţi fotosintetici - clorofilele și carotenoizii, creşterea intensităţii fotosintezei, sinteza ridicată a antioxidanţilor în celule, ceea ce asigură recuperarea rapidă a plantelor în urma acţiunii stresului.

Albit declanşează un mecanism important în rezistenţa la secetă prin creşterea conţinutul de acid ascorbic din frunzele plantelor de floarea-soarelui. Albit măreşte conţinutul de acid ascorbic (vitamina C) de la 6 la 40%. Acidul ascorbic (vitamina C) reprezintă un atenuator al radicalilor liberi și al formelor active de oxigen într-un organism în creştere. Concentraţiile mari de vitamina C pot spori rezistenţa plantelor la diverse stresuri.După cum au arătat rezultatele testelor în câmp, capacitatea ALBIT de a asigura o productivitate înaltă a plantelor în condiţii de secetă este condiţionată nu numai de inducţia mecanismelor biochimice de rezistenţă la secetă (rezistenţă termică, capacitatea de reţinere a apei), dar şi de capacitatea preparatului de a forma UN SISTEM RADICULAR MAI PUTERNIC. Sub acţiunea ALBIT are loc întărirea formării rădăcinii, formarea rădăcinilor secundare suplimentare, crescând, astfel, rezistenţa plantelor la secetă.

Capacitatea ALBIT de a mări rezistenţa la secetă a plantelor a fost confirmată în mod repetat în practică la diferite culturi agricole (cereale, sfecla de zahăr, leguminoase, floarea soarelui, legume,etc).


Această proprietate permite acestui produs să asigure o creştere semnificativă a productivităţii chiar şi în condiţii de secetă şi temperaturi ridicate, atunci când acţiunea multor preparate chimice şi biologice se neutralizează

Datorită capacităţii de inducere a rezistenţei la seceta a plantelor, efectul relativ al ALBIT (creşterea procentuală a productivităţii), în condiţii de secetă este chiar mai mare, decât în condiţii normale.

ALBIT creşte rezistenţa plantelor nu numai la secetă şi temperaturi ridicate, dar şi la alte stresuri (variaţii de temperatură, îngheţuri, umezeală excesivă, stres chimic la utilizarea pesticidelor etc.)

Albit este eficient împotriva următorilor factori de stres:

  • Temperaturile ridicate şi lipsa umezelii (secetă). Mai detaliat despre aceasta s-a specificat mai sus;
  • Temperaturi scăzute, fluctuaţiile bruşte de temperatură. Preparatul creşte rezistenţa plantelor la îngheţuri, îmbunătăţeşte iernarea culturilor de toamnă;
  • Stresul chimic la tratarea plantelor cu protectoare şi fungicide;
  • Inhibarea creşterii culturii de bază la utilizarea erbicidelor, în special în cazul supradozării;
  • Inhibarea plantelor la utilizarea insecticidelor şi nutriţia foliară (nutriţia extraradiculară suplimentară) cu îngrăşăminte;
  • Contaminarea solului cu xenobiotice, inclusiv petrol.
Creare site de prezentare sitedeprezentare.net | solutii web