ALBIT®- un agent de protecție și stimulare care cuprinde toate etapele si domeniile vitale ale vieții plantelor.

Albit are la bază doar mecanisme naturale, acid poli-beta-hidroxibutiric (biopolimer natural ce conţine bacterii benefice din sol : Bacillus Megaterium şi Aureofaciens Pseudomonas) si microelementele esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor : MgO, SO , K O, P O , N .

Prin mecanismele sale Albit declanșează creșterea nivelului enzimelor antioxidante în celulele plantelor și determină creșterea conținutului de acid ascorbic și clorofilă (până la 100% creștere fata de control). Din moment ce practic orice stres în plante în cele din urmă duce la acumularea de specii reactive de oxigen si deteriorarea de clorofilă, plantele tratate în prealabil cu Albit posedă o rezistență mult mai mare la stres. În condiții de teren, rezistența la stres a fost detectată în special la secetă, căldură, inghet, tratament cu pesticide, contaminarea chimică a solurilor, la salinitatea solului etc. Acidul ascorbic se poate distribui cu ușurință în întreaga plantă, amplificand rezistenta la stres, chiar și în acele organe care nu au fost tratate cu Albit.

Acţionând asupra plantelor la nivel biochimic şi celular, ALBIT schimbă caracteristicile biometrice ale creşterii vegetative (germinarea, creşterea sistemului radicular, înfrăţirea, timpul necesar pentru fazele fenologice, etc.) şi caracteristicile structurii culturilor. Albit este utilizat cu succes în toata lumea în peste 60 de tipuri de culturi, dovedindu-și eficiența stabilind recordul mondial la rapiță – 6,86T/ha.

cum-functioneaza-2
cum-functioneaza
antiseceta-1
spic

Albit are și efect indirect asupra plantelor prin intermediul comunității microbiene rizosferă (zona solului din jurul rădăcinilor plantei). Atunci când semințele sunt tratate cu Albit, PHB acționează la nivelul receptorilor din plante, dar ajunge în cantitate considerabilă în rizosferă și duce la modificarea comunității microbiene. Ca urmare, ciupercile patogene ca Fusarium sunt suprimate, iar în contrast proliferează ciuperci benefice genurilor Сladosporium, Trichoderma și Gliocladium prolifera (creștere de până la 600% față de control). Deși Albit în sine nu conține microorganisme vii, datorită activității sale de reglementare a microorganismelor indigene, numărul bacteriilor fixatoare de azot crește, iar fixarea azotului, solubilizarea fosfatului și furnizarea plantei cu elemente nutritive sunt îmbunătățite. Absorbția elementelor nutritive din sol și a îngrășămintelor în plante crește cu:

N = + 24-25%
P = + 26-40%
K = + 9-20%.

După cum au arătat rezultatele testelor în câmp, capacitatea ALBIT de a asigura o productivitate înaltă a plantelor în condiţii de secetă nu este condiţionată doar de inducţia mecanismelor biochimice de rezistenţă la secetă (rezistenţă termică, capacitatea de reţinere a apei), dar şi de capacitatea preparatului de a forma UN SISTEM RADICULAR MAI PUTERNIC. Sub acţiunea ALBIT are loc întărirea formării rădăcinii, formarea rădăcinilor secundare suplimentare, facilitand absorbtia elementelor nutritive din sol si crescând rezistenţa plantelor la secetă.

Beneficiile tratamentului semințelor cu Albit

  • Creșterea rezistenței plantelor la secetă, băltiri și temperaturi extreme
  • Dezvoltarea sistemului radicular
  • Îmbunătățirea absorbției nutrienților minerali
  • Îmbunătățirea germinației
  • Protecție împotriva unei game largi de dăunatori, amplificarea efectului tratamentelor clasice cu fungicide și reducerea lor
  • Rezistență crescută a plantelor pe perioada iernii
  • Îmbunătățirea randamentului plantelor
  • Protecția plantelor împotriva efectului stresant al pesticidelor
  • Creșterea cantității și calității recoltei

În cazul cerealelor, tratamentul semințelor constituie 50 % din efectul total al Albit. Sporul de producție mediu înregistrat în urma testelor efectuate ÎN ACEST AN în cazul grâului este de 700 kg/ha.

În ceea ce privește cultura de rapiță, ALBIT a reușit sa stabilească recordul mondial - 6,86T/ha și să înregistreze un spor de producție mediu de 42%.

Cum tratăm semințele cu Albit?

Pentru tratarea semințelor de rapiță și grâu se recomandă 50 ml Albit (în 10 L de apă) pentru 1 tonă de semințe.

Este recomandată utilizarea Albit în amestec cu soluția de lucru (fungicide,insecticide) utilizată la tratarea semințelor pentru eliminarea efectului stresant și pentru reducerea consumului acestora. Totodată utilizarea împreună cu pesticide asigură aderența Albit pe suprafața semințelor pentru perioade lungi de timp, în timp ce în cazul tratării simple –doar cu Albit, acesta rămâne pe suprafața semințelor 24 de ore.

Tratarea semințelor are rolul de imunizare împotriva bolilor, accelerează germinarea, formează un sistem radicular puternic (rădăcini mai puternice și mai grele) și consolidează înfrăţirea plantelor.


ALBIT® - alegerea fermierilor care nu vor să își asume riscuri!


Creare site de prezentare sitedeprezentare.net | solutii web